top of page
  • Foto del escritorJoan Montserrat

L'atenció primària dona una segona vida a un miler de bosses refrigerants per la Sant Silvestre RACC

Una iniciativa impulsada per l’Atenció Primària de l’àrea Metropolitana Nord juntament amb el Club EMAS permet reutilitzar bosses refrigerants com a obsequi pels corredors

La Cursa de Sant Silvestre és una cursa que s’organitza a diverses ciutats del món per acomiadar l’any. Una de les més populars al nostre territori és la Sant Silvestre RACC que aquest any celebra la seva 21ena edició el proper diumenge 29 de desembre a Badalona. Els corredors que s’inscriguin, juntament amb el dorsal, se’ls hi farà entrega d’una bossa amb un obsequi del qual s’ha reinventat la seva utilitat original, deixant així de ser un residu de vida curta.

Es tracta d’un ice-pack, o bossa refrigerant, per ser utilitzada en un nou ús com a font de fred tòpica, no només en cas de tenir molèsties desprès de la cursa sinó també en l’àmbit domèstic per alleugerir dolors articulars o causats per cops. El que fa especial aquests ice-pack és que han estat utilitzats a l’atenció primària per l’emmagatzematge i transport de vacunes que requereixen un control tèrmic per mantenir la cadena de fred. Gràcies a la col·laboració entre l’organització de la cursa i l’Atenció Primària de l’àrea Metropolitana Nord juntament amb el Club EMAS aquests acumuladors tèrmics podran tenir una segona vida un cop completada la seva funció.

Reutilització de 1.100 bosses

Concretament, amb aquesta iniciativa es podran reutilitzar 1.100 bosses que d’altra manera serien considerades residus no aptes pel seu reciclatge i rebutjats directament. Aquestes bosses es poden refrigerar a la nevera per fer-les servir com apòsits freds i reutilitzar-les per aplicar fred local fins que perdin les seves propietats o es facin malbé.

D’aquesta manera l’atenció primària de l’àrea metropolitana nord ha aconseguit trobar una sortida alternativa a aquestes bosses que d’altra manera s’haurien convertit directament en 1,1 tones de residus i demostrar el seu posicionament quant a polítiques ambientals d’aprofitament dels recursos.
ICS i Club EMAS

L’Institut Català de la Salut està registrat al Club EMAS, associació privada sense ànim de lucre format per empreses i altres organitzacions de diferents sectors que tenen en comú una voluntat de millora ambiental, i que compta amb el suport de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat.


Notícia publicada 18/12 Institut Català de la Salut

27 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page